Прес-випуск “Збільшення вартості плодоовочевої продукції у квітні 2017 року” (17.05.2017)

17.05.2017

Збільшення вартості плодоовочевої продукції у квітні 2017 року

Індекс споживчих цін (ІСЦ) у квітні 2017р. по області становив 101,2%, по Україні – 100,9%, з початку року – 107,0% (по Україні – 104,9%).
Першочерговим чинником зростання індексу інфляції в поточному місяці було подорожчання продуктів харчування на 1,8%. Найбільше (на 6,7%) подорожчали овочі, а саме: капуста білокачанна – в 1,5 раза, помідори – на 29,2%, морква – на 26,1%, буряк – на 15,2%, цибуля ріпчаста – на 14%, картопля – на 9,1%; при цьому огірки подешевшали на 19,7%.
Вартість фруктів зросла на 5,3% внаслідок подорожчання ківі (на 18,8%), бананів (на 8,6%), яблук (на 8,6%), лимонів (на 4,8%) та винограду (на 1,4%). Водночас, апельсини стали дешевшими на 5,4%.