Прес-випуск “Зниження вартості плодоовочевої продукції у квітні 2016 року” (18.05.2016)

18.05.2016

Зниження вартості плодоовочевої продукції у квітні 2016 року

Індекс споживчих цін(ІСЦ) у квітні 2016р. по області становив 102,7%, по Україні – 103,5%, з початку року – 104,1% (по Україні – 105,1%).
Першочерговим чинником зростання індексу інфляції в поточному місяці було сезонне збільшення тарифів на природний газ в 1,5 раза.
Цінова ситуація на ринку плодоовочевої продукції мала протилежний характер. Так, вартість овочів зменшилась на 5,5%, а саме огірки подешевшали на 27,9%, цибуля ріпчаста – на 7,3%, морква – на 6%, картопля – на 4,3%, капуста білокачанна – на 2,4%; при цьому буряк та помідори подорожчали на 6,9% та 5,5% відповідно.
Зниження цін на яблука (на 10%) та винограду (на 1,7%) призвело до здешевшання фруктів в цілому на 3,1%. При цьому, у квітні було зафіксовано подорожчання лимонів та апельсинів, мандаринів на 3,5% та 1,6% відповідно.