Прес-випуск "Зростання вартості овочевої продукції у січні 2015 року" (20.02.2015)

 

20.02.2015

Зростання вартості овочевої продукції  у січні 2015 року

На споживчому ринку області у січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 5,2%. Значною мірою підвищення цін на продовольчому ринку пов’язане з подорожчанням овочів на 25,4%. Найбільш вагомий вплив мали два фактори: подорожчання помідорів та огірків (у 2,1 раза та 1,5 раза відповідно), а також підвищення цін на овочі «борщового набору». Найбільше серед них зросла вартість капусти білокачанної – в 1,5 раза; також подорожчали цибуля ріпчаста ­– на 25,4%, морква – на 25%, буряк – на 23,3% та картопля – на 13,5%.